Општинско Основно Училиште
„Ј.Х. Песталоци“ - Скопје

Одбележување на Меѓународниот ден на планетата Земја

2021-05-08 23:19:55     Меѓународниот ден на планетата Земја на 22 aприл секоја година се одбележува ширум светот со разни манифестации и акции, со цел да се сврти вниманието на јавноста за значењето на зачувувањето на животната средина и да доведат до промена на еколошката свест.

И покрај ситуацијата со пандемијата и одржување на настава на далечина, вработените во училиштето заедно со учениците го одбележаа Денот на планетата Земја со акција за зазеленување и разубавување на нашиот училишен двор. 

Корисни линкови

Е-дневник E-Учебници Министерство за образование и наука Биро за развој на образованието