Општинско Основно Училиште
„Ј.Х. Песталоци“ - Скопје

Донација на компјутери и компјутерска опрема

2020-10-22 08:39:00

„Сите возрасни прво биле деца, но малку од нив се сеќаваат на тоа.” - „Малиот Принц“ Благодарноста, дарежливоста и добрината се доблест на големите луѓе. Нашето училиште е симбол на солидарноста, заедништвото, другарувањето. Горди сме на нашите генерации наставници и заедничката петдецениска воспитно-образовна работа. Се гордееме со нашите ученици, поранешни и сегашни. Сите успешни, горди зашто се дел од големото семејство „Песталоци“. Денес сме бескрајно среќни и благодарни.


    

 

Одборот за организација на прославата по повод 50 години ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ донираше седум компјутери и друга ИТ опрема за потребите на Училиштето.

 

Овој, за нас мошне важен гест на донација е потврда за трајната врска на поранешните генерации ученици со Училиштето која продолжува и прераснува во квалитетна соработка. 

 

На овој начин, во свое име, и во име на сите наставници, ученици и родители сакам да ја искажам нашата благодарност до Одборот за организација на прославата по повод 50 години „Песталоци“ за несебичната поддршка и помош. 

 

 

Почитувани,

Со Вашата донација ни овозможивте да создадеме подобри услови за работа со цел успешно пренесување на знаењата до учениците. Вие ни помогнавте полесно да се справиме со предизвиците на онлјан наставата и учењето на далечина. Благодарение на Вас ние сме уште помотивирани да работиме професионално и со многу љубов кон учениците да ја продолжиме нашата учителска дејност. Горди сме бидејќи сме заедно, ние сме ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ – Скопје.

 

                                                                                                                           Директор

                                                                                                                           Катерина Атанасова 

 

                                                                                                                                        

 

Корисни линкови

Е-дневник E-Учебници Министерство за образование и наука Биро за развој на образованието